Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels? Terrazzo is een decoratief en duurzaam vloermateriaal dat relatief nieuw is in de tegelindustrie. De terrazzo-gecoate tegels worden gemaakt door epoxyhars te mengen met lijm. Het heeft dezelfde consistentie als cement, dus de textuur kan worden gevarieerd. Het voelt hetzelfde glad en dik aan als echte steen, maar met als bijkomend voordeel dat het niet zo snel verslijt. De lijm kan ook worden gebruikt om patronen te maken, net als bij marmer.

Waarom zou je terrazzo gebruiken in plaats van marmer? Om te beginnen hoeven deze tegels niet zo vaak als graniet te worden verzegeld, omdat ze gemakkelijk aan elkaar hechten en nooit zoals keramische tegels moeten worden verzegeld terrazzo tegels. Dit betekent dat er minder opruimwerk nodig is, het kan op elk oppervlak worden geplaatst en is bestand tegen veel verkeer zonder beschadigd of saai te worden.

Wat zijn terrazzotegels? Er zijn veel toepassingen voor terrazzotegels, maar voor dit artikel zullen we ons concentreren op slechts twee: ze kunnen over bestaande vloeren worden geïnstalleerd (met behulp van cementstrips) en ze kunnen worden gebruikt om de lijm van het type epoxyhars op beton in een snuifje. Met andere woorden, als u aan het verbouwen bent of een nieuw huis bouwt en oude cementtegels of beton moet vervangen, hoeft u zich geen zorgen te maken, u kunt er nog steeds overheen leggen met terrazzo. Je hebt nog steeds de prachtige uitstraling van natuursteen, maar tegen een fractie van de kosten.

Klik op de link: Retrotegels