Wat moet ik weten over darten?

Wat moet ik weten over darten?

Of je nu jong of oud bent en of je nu op je lokale dartbord of op internet speelt, dartborden over de hele wereld zijn erg populaire spellen. Ze bestaan al honderden jaren en zowel kinderen als volwassenen vinden het leuk om deel te nemen aan dartevenementen. Darts of dart-ball gooien is een oude competitieve sport waarbij twee of meer concurrerende spelers elk met blote handen kleine, scherpe darts gooien naar een kort rond doel dat een dartbord wordt genoemd. Het doel van het spel is dat je dart de ronde objectbal minstens één keer raakt wanneer je hem loslaat om dit te doen.

wat moet ik weten over darten?

Darten bestaan uit zes verschillend gevormde dartpijlen die niet allemaal hetzelfde gewicht hebben, waardoor ze niet allemaal in hetzelfde doelgebied zullen vallen Dartshop ✔ Fysieke – en Online Dartwinkel ✔ Snelle levertijd!. Het gewicht van de pijl wordt aangegeven met de letter D waarbij D staat voor de decimale dichtheid. De zes D's zijn recht omhoog, omlaag, rechts, links, achter en in het midden. Het is je misschien opgevallen dat veel uitrustingen voor het werpen van darts zijn versierd met de letters van de D's, gevolgd door cijfers of letters die hun gewicht in grammen aangeven.

Een standaard dartbord, ook bekend als de biljarttafel, meet van vier tot zeven voet lang en tussen de acht en tien centimeter breed. Sommige dartborden zijn langer, maar kortere dartborden komen vaker voor bij jongere spelers die misschien nog niet bedreven zijn in het nauwkeurig en met de precisie die van het spel wordt vereist. Sommige darters gebruiken liever kleinere dartborden en sommige grotere dartborden. De darters schieten de darts over de rail van het dartbord door op knoppen te drukken die aan een handvat of een trekkoord zijn bevestigd. Deze actie duwt het dartbord in de richting van de roos.

Meer info over dit artikel: Dartshopleiden.nl