Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Een lees meer is in feite een visueel dagboek dat wordt gebruikt om specifieke dagelijkse activiteiten, prestaties en gedachten te documenteren. Het doel van een bullet journal is in wezen om uw dagelijkse activiteiten te organiseren en geplande doelen of projecten bij te houden, zodat u op schema kunt blijven voor toekomstige projecten. Na verloop van tijd kan het bijhouden van een dagboek een zeer therapeutische handeling worden, omdat het de persoon de kans geeft om na te denken over alles wat er in de loop van zijn leven is bereikt.

Een manier om aan de slag te gaan met uw eigen "bulletjournaal" is door een van de vele verschillende soorten sjablonen die online beschikbaar zijn als richtlijn te gebruiken. Deze komen over het algemeen in een MS Word-bestand, wat perfect is voor een snel project of schrijfopdracht. Andere populaire keuzes zijn het Pocket-kalender- of planner-formaat, of de Kladblok- en pennenstijl. U kunt ook digitale versies van deze sjablonen kopen, zodat u ze thuis kunt afdrukken, meenemen op reis of op uw laptop kunt opslaan voor toekomstig gebruik. Er zijn zelfs soorten bullet-journals die speciaal zijn ontworpen voor studenten om hun aantekeningen georganiseerd te houden. Deze zijn ook handig als geheugensteuntje bij het schrijven van materialen, maar aangezien het in wezen digitale documenten zijn, kunnen ze zonder problemen door meerdere gebruikers worden gedeeld.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een bullet journal is dat je minder vaak, gemakkelijker en belangrijkere dingen kunt bijhouden. Dit maakt het gemakkelijker om te weten wanneer het tijd is om een ambitieuzer project aan te pakken, of om hulp te vragen bij iets dat je misschien over het hoofd hebt gezien. Je zult ook merken dat het gemakkelijker is om doelen voor jezelf te stellen. Met de vele manieren waarop u kunt bijhouden wat u hebt gedaan, wat er daarna moet gebeuren of wat moet worden geƫlimineerd, zult u merken dat u eerder bij de taak blijft en het werk op tijd afrond. Ten slotte kun je met bullet journaling creatief zijn, omdat je zoveel verschillende dingen hebt waarover je kunt schrijven. Of je het nu gebruikt voor notities in de klas, als een dagelijks dagboek, of als een naschools, wekelijks of maandelijks ritueel, het zal je helpen je gedachten en je leven beter te organiseren.

Voor meer info klik je deze site aan: http://mylovelynotebook.nl/