Trainingstips voor effectieve communicatie voor de werkplek

communicatie training

Trainingstips voor effectieve communicatie voor de werkplek

Een groot voordeel van het volgen van een communicatietraining is de verbeterde werkprestatie. De werkplek is een plek waar medewerkers het grootste deel van hun tijd met elkaar communiceren. Zelfs eenvoudige interacties omvatten het gebruik van interpersoonlijke communicatieve vaardigheden. Veel medewerkers houden geen rekening met de gevoelens van anderen, wat kan leiden tot conflicten en vijandigheid. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn tegen je collega's, maar je moet ook rekening houden met andermans gevoelens. Gelukkig kan communicatietraining je helpen deze vaardigheden te ontwikkelen.

De oefeningen die worden gebruikt om communicatieve vaardigheden aan te leren, zijn zeer effectief en plezierig. Of je er nu voor kiest om je medewerkers zelf op te leiden, een trainer inhuurt om de training te geven, of een team een dagje uittrekt, de kans is groot dat je leuke oefeningen vindt om samen met je collega's te doen. De eerste oefening omvat het identificeren van kleine gebieden waarin u zou kunnen verbeteren. Als je bijvoorbeeld gesloten lichaamstaal of gezichtsuitdrukkingen gebruikt, kun je geleidelijk aan werken aan het corrigeren van dit gedrag.

Naast de traditionele klassikale setting, kunnen communicatietrainingen ook worden gegeven in virtuele settings, zoals EdApp. Deze cursussen leren medewerkers effectiever te communiceren door het gebruik van specifieke communicatiepatronen en -strategie├źn. Wekelijkse video's en eCoaching-dashboards versterken het curriculum. Interactieve korte retentieoefeningen zorgen ervoor dat de lessen een blijvende impact hebben op de leerling. Het is bewezen dat deze methode drie keer effectiever is dan traditionele methoden van communicatietraining.

Site bezoeken voor meer info: https://hetsen-visschers.nl/