Autisme, schizofrenie en andere aandoeningen die verband houden met het Y-chromosoom

Autisme, schizofrenie en andere aandoeningen die verband houden met het Y-chromosoom

Wanneer iemand een tatoeage probeert te ontwerpen, zijn er zoveel verschillende dingen waarmee ze rekening moeten houden. Deze dingen omvatten kleur, locatie, grootte en al het andere dat u maar kunt bedenken. Wat is bijvoorbeeld de beste kleur om voor te gaan, of welk lettertype moet je gebruiken? Wat voor soort achtergrond zou er beter uitzien, of zou je liever wat nepbloedspatten of iets anders aan het ontwerp toevoegen?

Over het Y-chromosoom is in de loop der jaren veel gespeculeerd. Sommige mensen denken dat het Y-chromosoom de Y-seksdrive is, wat misschien verklaart waarom mannen meer geneigd zijn tot tatoeages dan vrouwen. Sommige anderen geloven echter dat het eigenlijk het vaderlijke (Y) chromosoom is dat de Y-chromosomen produceert, en deze zouden dan kunnen verklaren waarom mannen meer geneigd zijn tot ontwerpen met betrekking tot planten en dieren zoals koeien en schapen dan vrouwen . In dit geval is de specifieke waarde "5" die op de Y-co├Ârdinaat is getypt eigenlijk de Y-DNA-marker. Deze specifieke Y-DNA-marker, ook bekend als "otypes", bevat een reeks DNA-varianten die worden gebruikt om te bepalen hoe de Y-chromosoomconfiguratie van de persoon eruitziet.

Sommige mensen geloven echter dat de ontbrekende schakel (ontbrekend Y-chromosoom) die autisme, schizofrenie, ADHD en andere aandoeningen veroorzaakt, eigenlijk het x-chromosoom is. In dit geval wordt gedacht dat het ontbrekende X-chromosoom de reden is waarom de autistische persoon deze eigenschappen heeft. Om erachter te komen of het ontbrekende x-chromosoom inderdaad de oorzaak is van de aandoening van de persoon, moeten ze een reeks DNA-varianten bij zich dragen die specifiek zijn voor hun familieleden aan de moederzijde van de familie, en de bijbehorende DNA-varianten aan de vaderlijke kant van de familie.

Klik hier voor meer informatie: test241